Hur påverkas livet

 

Maria 36

 

 

Hur det är att gå igenom en IVF är inte så lätt att kortfattat förklara, det är så många olika delar som spelar in och så mycket olika känslor som rör runt i ens ens inre som man har svårt att värja sig ifrån.

 

Kanske går det att sammanfatta till att det är ett okontrollerat känslomässigt strul. Livet blir lätt i obalans.

 

Det är svårt att hitta information om just den känslomässiga delen av IVF och det som finns känns inte helt klockrent och kan vara svårt relatera till. Klart är att det ligger aldeles för mycket fokus på den medicinska delen. Hur man mår av sprayen och hur man tar sprutorna. Jag har aldrig hört någon beklaga sig över den delen, däremot är det många som är upprörda över att varken läkare eller barnmorskor på klinikerna ens nämner när man startar första behandlingen hur jobbigt den psykiska delen kan bli och att de aldrig frågar hur man mår. Men det kanske är olika på olika kliniker.

 

Alla som går igenom en IVF borde bli rekommenderade att skaffa sig ett samtalsstöd så att man kan få prata av sig och kanske slippa onödigt lidande.

 

IVF har en förmåga att dra ut på tiden av olika anledningar och det kan nog vara bra att vara beredd på det. Det är normalt att det behövs upprepande återföringar för att det ska bli något. För en del krävs det många och det finns inga garantier. Ovissheten är en av de delar som tär på en.

 

Om man ska ta med sig något från den här hemsidan så är det att verkligen ta hand om sig själv och fylla almanackan och tankarna med sånt som är trevligt, mysigt och skönt. Man behöver hela tiden fylla på med endorfiner, sitt måbra-hormon. Låt inte IVF bli hela ditt liv utan försök att leva. Ta vara på tiden mellan återföringar och behandlingar för att orka. Se den tiden som en möjlighet till att ladda batterierna. För det behöver man!

 

IVF-tiden kan vara otroligt stressande men det finns mycket man kan göra för att faktiskt hålla stressen i chack.

 

Att gå igenom en IVF kan kännas fruktansvärt ensamt eftersom det är svårt för andra att förstå hur det verkligen är. Då kan det verkligen vara ett skönt stöd att ha kontakt med andra som går igenom samma sak.

Hur påverkas livet

 

 

 

 

 

My Company, 8901 Marmora Road,

Glasgow D04 89GR

Tel : 123-456-7890

E-mail: mail@demolink.org