Vara sin bästa vän

 

 

 

 

 

Vara sin bästa vän

 

Maria 36

 

Vara sin bästa vän

 

Mitt nyårslöfte för 2015 lät så här; Jag ska lägga energi på det som ger mig energi och jag ska vara SNÄLL mot mig själv. Jag kan faktiskt säga att jag under de sista månaderna av 2015 faktiskt klarade av att leva upp till det där löftet. Den omtanke jag känner och ger till mig själv nu hjälper mig att bättre klara av den här resan.Tidigare under året skrev jag dock denna text som följer nedan, och lite ledsen blir jag när jag läser den men jag är tacksam över att jag faktiskt är på väg att bli min bästa vän.

 

Du kanske är i en jobbig period just nu eller så är du på väg in i en. Nu behöver du kärlek, stöttning, tålamod och förståelse och förhoppningsvis får du det av dina nära och kära men hur är det med personen som du tillbringar varje vaken minut med? Hur behandlar du dig själv? Rätt bra kanske du tänker men är det verklingen så? Jag skulle inte behandla min värsta fiende på det sätt som jag behandlar mig själv. Inte plågar jag andra med oroande och negativa tankar dygnet runt. Ingen skulle tåla om jag pressade dom på samma sätt som jag pressar mig själv, och var är omtanken och värmen. Folk skulle inte vilja umgås med mig om jag behandlade dom så men själv stannar jag kvar och mer eller mindre torterar mig själv.

 

 

Och ladda sitt energikonto..

 

Låt oss säga att du har ett energikonto. Precis som ett bankkonto så funkar det inte om du bara gör uttag. Att stå helt minus på energikontot innebär att du mår riktigt dåligt. Man klarar då inte av fler motgångar eller stress. Försök att själv bromsa långt tidigare och ta dig själv på allvar. Har du haft en riktigt skitdag med oro och stress och negativa besked så du springer runt på jobbet med en klump i halsen glansiga ögon, då kan man lätt förstå att du blivit av med mycket energi. Var då snäll mot dig själv under kvällen och ge dig inte förrän du vet att du plussat på på kontot igen. Gå en rask promenad och gråt av dig eller träffa en vän för en fika eller vad du nu gör för att må bra.

 

Att vara snäll mot sig själv och hela tiden ha koll på energikontot gör dig mer motståndskraftigt för motgångar och du mår bättre och blir mer harmonisk.

 

Det gäller även att sen hushålla på den energi som du har skapat. Ofta läcker vi energi på riktiga skitsaker.

 

Ta för vana att lyssna inåt på dig själv och prioritera dig själv.

 

My Company, 8901 Marmora Road,

Glasgow D04 89GR

Tel : 123-456-7890

E-mail: mail@demolink.org