Må bra

 

 

 

 

 

Må bra

 

 

 

"You can dance in a hurricane, but only if you are standing in the eye". Brandi Carlile - The Eye

 

Det finns olika känslofaser inom IVF livet. Må dåligt är en av dem och man måste få må dåligt och krisa när de tillfällena kommer. Tankar som att jag kommer aldrig att bli gravid är vanliga att ha här. Kom ihåg att det bara är en tanke och inte en sanning. Rätt ofta kommer denna fas vid misslyckanden av behandlingar, misslyckade återföringar eller missfall. Men den kan säkert dyka upp lite när som helst beroende på vad som händer i övriga livet. Men fastnar man i denna "må dåligt-fas" ska man givetvis söka hjälp. Den här fasen kommer man tillbaka till om och om igen och man får försöka att inte bli så rädd för att må dåligt. Du vet kanske att du har varit här förr och att du har tagit dig härifrån. Det kommer du göra nu också förr eller senare. Psyket och kroppen klarar mer än vi tror. Du är starkare än du tror. Du kommer att klara det här så länge som du känner att du behöver. Gråt ut och prata av dig och låt dagarna gå, för bättre tider väntar..

 

Sen kommer mellanfasen. Som ofta dyker upp i väntan på nästa behandling eller väntan på att få börja med sprutorna. Livet i mellanfasen är inte jätterolig den heller men den är uthärdlig. Nu är det god tid att börja ladda om och finjustera sina strategier. Livet måste bestå av mer än att bocka av meningslösa dagar. Ens instinkter säger åt en att krypa under täcket och gå i idé och sen vakna upp någon gång i framtiden. Men det funkar inte så och följer man den vägen blir det lätt en nedåtgående spiral. Gör roliga och intressanta saker fast du inte alltid känner för det. Gå på bio, kurser men framför allt träna för att bli av med stressen och skaffa dig åtminstone en kropp som är nöjd och glad. Sinnet kommer snart att följa efter. Men glöm inte att vila och ta det lugnt också. Denna låt är är en skön mellanfas-låt. Brandy Carlile - That Year. Detta låtförslag är snodd från en blogg av en person som just där och då var i denna fas. Vi hittar inte igen bloggen, men tack för låten! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Må bra fasen. Finns denna fas? Jo den finns.. ibland i veckor, ibland i dagar, ibland bara i små stunder. Även om behandlingar kan vara jobbiga så är det kanske i mitten och i slutet av en behandling som må bra fasen finns? Nu när det börjar hända saker och det där läskiga hoppet börjar spira igen. Eller så uppstår fasen vid ett långt uppehåll från behandlingar. Vi är alla olika. Hur som helst så tillåt dig att njuta och dansa. Du är nu i orkanens öga. Motgångar vilar kanske runt hörnet men man måste leva också så gör det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My Company, 8901 Marmora Road,

Glasgow D04 89GR

Tel : 123-456-7890

E-mail: mail@demolink.org