Att stå på sig

 

 

 

 

 

Att stå på sig

 

Madeleine 27

PCOS

I slutet av 2013 får jag ÄNTLIGEN reda på att jag har måttlig PCOS på vänster sida. Men vägen dit är LÅNG! Jag har misstänkt att jag har PCO/PCOS men läkaren säger NEJ, det är inget jag behöver oroa mig för. Men pga min oregelbundna mens så har det alltid funnits med i tankarna. När vi påbörjade IVF 3 fick vi en ny läkare, och jag tog upp det med henne och hon sa att vi skulle kolla. Svaren var lite otydliga men jag hade PCOS på vänster sida. Jag minns min lättnad och även besvikelse. Jag var lättad över att äntligen få ett svar på varför vi har så svårt att bli gravida. Men att behöva vara i utredning i två år för att få veta att man har en "sjukdom" är en stor besvikelse. Jag som säkert har gjort över 100 VUL och ingen säger nått, eller kollar upp det!

Jag minns min besvikelse än idag, den var enorm och tilliten försvann!

 

Lita inte till 100% på vad läkarna säger. Får ni olika läkare så be dom kolla så ni får fler "ögon" som kollar. Det är ok att dra en vit lögn ibland för att få mer hjälp, man är tyvärr tvungen till det. Sen sitt inte hemma och fundera, ring och fråga. Är ni inte nöjda med svaret så ring igen. Allt tjat lönar sig i slutändan, JAG LOVAR!

 

Medicin

Under våra två första IVF hade vi Puregon och Certoide, och resultatet blev inte alls bra. Första IVF (5 ägg, 1 befruktat), andra IVF (4 ägg, 1 befruktat). Första IVF lyckas men vi får ett MA, vi upptäcker det i vecka 8. Andra IVF misslyckas och jag får mens.

 

Vi är inte särkilt nöjda med resultatet och vi nämner det för läkaren. Han tycker inte att de dåliga resultaten är något att oroa sig över. Så vi planerar IVF 3 med exakt samma mediciner. Men så blir jag gravid av mig själv. Men glädjen blir inte långvarig, ett par dagar efter får jag missfall.

 

Vi bestämmer oss för att ta en paus, vi orkar inte mer! Så vi tar nästan ett års paus, när vi ska börja IVF 3 får vi en ny läkare (den gamla hade tagit pension).

 

Vi var inte alls nöjda hur planen för IVF 3 såg ut, jag hade hämtat ut alla medicinerna redan. Men läkaren hade en annan plan, nya mediciner (Menopure), jag fick trombyl och fler kontroller. Resultatet blev så mycket bättre också (16 ägg, 7 befruktade + att vi fick 3 till frysen).

 

Att byta medicin kan göra jättestor skillnad och det är nått jag verkligen vill att ni ska veta. Slösa inte alla tre försöken med samma medicin om ni får dåliga resultat. Stå på er och säg att ni vill testa nått annat.

 

Menopure brukar ge bra kvalité på äggen så får ni inte det direkt och dåliga resultat med annan medicin så BE om att få testa Menopure istället!

 

Ställ krav på läkarna, det enda ni kan få till svar är ja eller nej. Vid IVF 3 ställde jag krav på den nya läkaren och så tog jag progesteron till vecka 12/13 tror jag och åt trombyl. Jag hade läst på om detta och fråga om det och fick igenom det (läkaren tyckte det var ett bra förslag). Det är bra att vara påläst och tjata (tyvärr). Det är mina två bästa tips.

 

 

 

 

 

My Company, 8901 Marmora Road,

Glasgow D04 89GR

Tel : 123-456-7890

E-mail: mail@demolink.org